BYGNINGSSTRUKTØR

LÆRLING

VIL DU MED PÅ HOLDET?

Hør Susan fortælle om hvordan det er at være bygningsstruktørelev i Arkil

HVAD LAVER EN BYGNINGSSTRUKTØR?

Som bygningsstruktørlærling er du med til at udvikle ofte store bygningsværker i beton. Det kan både være at bygge broer, fabrikker, havne og det kan også være fundamenterne, såsom råhuse og beton- og trækonstruktioner til bygninger og broer.

Der er gode muligheder for at komme med i både små og store projekter. Det betyder, at du bliver udfordret meget inden for dit fag, da opgaverne varierer så meget. Det er udviklende.

SUSAN, BYGNINGSSTRUKTØRELEV

HVAD ER DET GODE VED AT VÆRE ELEV HOS ARKIL?
“Der er gode muligheder for at komme med i både små og store projekter. Det betyder, at du bliver udfordret meget inden for dit fag, da opgaverne varierer så meget. Det er udviklende. Samtidig er der altid nogen, man kan ringe til, hvis du har spørgsmål om alt fra ferie til praktiske ting. Det er et stort ”set-up” i Arkil i modsætning til et lille firma, hvor man tit står med bøvlet selv.”

HVORFOR VALGTE DU UDDANNELSEN?
“Jeg var oprindeligt i lære som tømrer, men droppede ud af min læreplads, da jeg flyttede til Jylland. Efterfølgende har jeg arbejdet mange år som butikschef. Jeg savnede at komme ud, og samtidig har jeg mange kammerater, der er bygningsstruktører. Da jeg nærmede mig 30, tænkte jeg, at det skulle være nu, hvis jeg skulle have en anden uddannelse. Det tiltalte mig at komme ud og være med til at bygge noget op. Via min fagforening kom jeg i kontakt med Arkil, som efter en prøvetid gerne ville have mig i lære som voksenelev.”

HVILKET SPÆNDENDE PROJEKT HAR DU VÆRET PÅ?
“Jeg har været med til at bygge Alfred Nobels Bro i København. Det har været super at prøve at være med fra starten – at opbygge stilladser og i det hele taget at bygge noget hen over vand. Samtidig var der mange kompetencer samlet lige fra asfalt til bro & beton samt fundering.”

Læs mere om uddannelsen

SEND DIN ANSØGNING

Vil du med på holdet?

Søg

Arkil A/S | + 45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk | CVR 15070544