OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

ELEVER

Er der et adgangskrav til uddannelserne?
Du skal have gennemført folkeskolens afgangseksamen. Til erhvervsuddannelserne ude på byggepladserne skal du have transportmuligheder og minimum traktorkørekort. Og så skal du have et godt helbred.

 

Hvad nu, hvis jeg ikke har kørekort?
Du kan godt starte på din uddannelse uden at have et kørekort, bare det erhverves kort tid efter ansættelsen eller evt. i forbindelse med gennemførelsen af GF2

 

Skal jeg have egen bil?
Nej, men vi opfordrer dig til, at du har et transportmiddel, da vores arbejdspladserne ikke altid ligger tæt på offentlig transport, stoppesteder, mm. Om det er en bil eller scooter, det er op til dig. Har du ikke nogen bil, kan man drøfte sine muligheder med sin mentor ved ansættelse.

 

Kan man søge som voksenelev?
Ja, det kan du sagtens.

 

Hvordan er mødetiderne?
Som udgangspunkt fra kl. 7:00-15:30, men det kan variere og aftales individuelt fra byggeplads til byggeplads. Arbejdsstederne varierer også i kortere/længere perioder alt efter hvor længe en bygge- eller anlægsopgave varer. Lige fra uger - andre gange op til 12 mdr.

 

Skal jeg arbejde i weekenderne?
Som udgangspunkt skal du ikke arbejde i weekenderne. Der kan være enkelte projekter, hvor arbejde i weekender eller aften/nat er nødvendig - men det er slet ikke hovedreglen.

 

Kan jeg tage resten af min uddannelse hos jer, hvis jeg har været ansat ved anden virksomhed?
Ja, det kan du godt. Tag kontakt til vores HR-koordinator Tina på mail tsn@arkil.dk.

 

Hvor lang er uddannelserne?
Anlægstruktør og bygningsstruktør: Uddannelsen varer 3½ år-4 år alt efter, hvornår du starter. Når du er i praktik, skal du på ét grundforløb (hvis ikke du allerede har det) og seks skoleophold, hvor du på det sidste ophold laver din svendeprøve. Brolægger: Uddannelsen varer fra 3 – 3 år og 11 måneder inkl. ophold på en erhvervsskole. Størstedelen af uddannelsen finder sted i virksomheden.

 

Hvor længe er man på skole?
Man er på skole 50 uger fordelt ud over seks skoleforløb under hele praktikperioden.

GENERELT OM ALLE UDDANNELSER

Får man løn eller SU under uddannelsen?
Ja, det gør du. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft og får løn både i praktik- og skoleperioderne. Starter du uddannelsen med skoleophold, får du ikke løn i den første skoleperiode, medmindre du har en uddannelsesaftale. Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du søge SU, hvis du er over 18 år.

 

Hvad får jeg i løn?
Din løn følger gældende overenskomst: Bygge og Anlægsoverenskomsten 2017-2020 (3f.dk)

 

Er der en uddannelsesansvarlig, der følger mig i uddannelsen?
I Arkil vil der under hele din uddannelse være en mentor tilknyttet, som sørger for, at der sættes fokus på din uddannelse, og at der skabes et struktureret og godt samarbejde mellem dig, virksomheden og skolen. Din mentor skal sikre, at der er fokus på dig ude på arbejdspladsen og er din kontaktperson, som du er tryg ved og omgås i det daglige.


Arkil A/S | + 45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk | CVR 15070544